diumenge, 23 de febrer del 2014

Pastís de confitura de figues



INGREDIENTS:



       PER LA BASE:

- 150 grs. de mantega
- 100 grs.  de  sucre
- 1 ou
- 300  grs.  de  farina
- Un  polsim  de  sal.
- 3  claus 
- 1 cullerada  de  canyella
- Un  polsim  de  pebre  negre  en  pols
- Un  polsim  de  llorer  picat  fi
- Un  polsim  de  nou  moscada
- La  ratlladura  d’una  llimona  i  d’una  taronja.
- 1 cullerada  d’anís  en  gra.



PEL  FARCIMENT

-     Confitura  de  figues. (300  grs.  aprox.)
-     Ratlladura   de  2  pomes  àcides  o  codonyat.



PREPARACIÓ:

Es  piquen  totes  les  espècies  i  es  mesclen  tots   els  ingredients  de  la  base ,  amassant,  fins  que  es  fa  una  bola  que  s’amolla   de  les  mans.




S’unta  un  motlle  per  pastissos  amb  mantega  i  s’escampa  una  part  de  la massa,  es  reserva  ¼  part  per  fer  els  guarniments.





S'hi  posa  la  confitura  mesclada  amb  la  poma  o  el  codonyat,  i  es  guarneix  amb  la   resta   de  la  massa,  fent  un  dibuix  de  reixeta.




S’enforna  durant  ½ hora  a  180 graus,  vigilant  quant  estigui  daurada.














Es  pot  servir  amb  crema  fresca.


Que vos vagi de gust

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada