dissabte, 15 de març del 2014

Arròs amb llamàntol





INGREDIENTS:

   -     1 llamàntol
   -     350  grs.  de  calamar  a  trossos
   -     1  litre  de  fumet  de  peix  de  roca
   -     5  xalotes
   -     4  alls
   -     2  tomàquets  madurs
   -     1  rama  de  julivert
   -     2  llesques  de  pa  fregit
   -     20  branquetes  de  safrà
   -     1  cullerada  de  pebre  roig
   -     200  grs.  d’arròs  bomba













PREPARACIÓ:

Es  tallen  les  xalotes  a  trossos  petits.  Es  ratllen  els  tomàquets.  Es  prepara  una  picada  amb  4  alls,  la  rama  de  julivert,  les  llesques  de  pa  fregit,  el  safrà  i  el  pebre  roig.


Es  posa  una  cassola  al  foc  amb  oli  d'oliva.  Es  sofregeix  el  calamar a  trossos  i  el  llamàntol  tallat, la  cua  en  4  trossos,  el  cap  per  la  meitat  i  les  pinces  senceres,  però amb  un  cop. Quan  canvien  de  color  es  treuen.


En  el mateix  oli  es  posa  la  xalota,  desprès  el  tomàquet,  la picada  i   seguidament  l'arròs.


Un  cop  l'arròs  s’ha  impregnat  del  sofregit  ja  es  pot  tirar  el  fumet.  S’afegeix  el  llamàntol  i  als  10 minuts  el  calamar. 




Tota  la  cocció  del  arròs  no  ha  de  passar  del  17  minuts.  Es  serveix  caldós.  

Que vos vagi de gust

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada