diumenge, 16 de març del 2014

Flors de calamars amb brandada de bacallà



INGREDIENTS:

   -     8  calamars  mitjans
   -     350 grs.  de  bacallà  dessalat
   -     6  alls
   -     2  bitxos
   -     Oli  d’oliva  i  sal.
   -     Confitura  de  taronja  o  mandarina


PREPARACIÒ:

Es  netegen  els  calamars  i  solament  utilitzarem  el  tub (les  potes  es  guarden  per  un  altre  plat).

Se  li  fa  4  talls  d’un  3  cms.  per  la  part  oberta.



Es  reserven.

Per  fer  la  brandada,  es  posa  en  una  cassola  100 cls.  d’oli  d’oliva  amb els  3  alls i  el  bitxo  i  es  deixar  enrossir  sense  que  es  cremi. 

S’apaga  el  foc  es  treu  el  bitxo  i  es  posa  el  bacallà  sense  les  pelles.  Es  deixa  una  estona  fins  que  es  refreda  i  després  es  tritura  tot  junt,  bacallà,  oli  i  alls.

Amb  les  pells  podem  fer  una  salsa  pil-pil.   Es  posa  100  cls  d’oli  amb  3  alls  més  i  un  altre   bitxo  es  deixa  enrossir  s’apaga  el  foc  i  es  tiren  les pells.  Quan  es  refreda  les  pells  deixen  anar  la  melis  que  amb  el  moviment  circular  de  la cassola  farà  la  salsa  pil-pil.

Amb  la  brandada  feta, la  salsa  pil-pil  i  la  confitura  preparada  posarem  una  graella  a  escalfar.  Hi  tirarem  els  calamars  que  al  estar   tallats  faran  al  coures  una  forma  de  lliri.  Els  courem  només  1  minut  per  banda  i  després  els  farcirem  de  brandada. 


Es  posen  en  un  plat  amb  una  mica   de  confitura  de  taronja  i  la  salsa  pil-pil   pel  damunt.


Que vos vagi de gust


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada